Šta je optimizacija sajta?

Optimizacija sajta podrazumeva rad na samom sajtu kao i na njegovoj promociji u cilju bolje rangiranosti za pretraživače. To je niz koraka koje SEO firma preduzima u cilju bolje rangiranosti veb sajta. Sam proces SEO optimizacije može da traje čak i do nekoliko meseci jer se proces odvija u nekoliko faza i izostanak bilo koje faze znači da će izostati i rezultat.

optimizacija sajta
www.spektrum.rs

Šta su On page SEO I Off page SEO?

Prvi deo, tačnije On page SEO odnosi se na rad na samom sajtu, odnosno na programersko unapređenje tehničkih performansi sajta. Potrebno je obratiti pažnju na brojne tehničke detalje jer oni utiču na rangiranje vašeg sajta – među njima su najvažniji brzina sajta, bezbednost sajta, prilagođenost za sve uređaje, itd. Kada se završi posao tehničkog prilagođavanja sajta prema kriterijumima pretraživača i kada ste 100% sigurni da je vaš sajt on page optimizovan, počinje drugi deo posla takozvani Off page SEO.

Off page optimizacija je deo promovisanja sajta i stvaranja što većeg broja kvalitetnih linkova ka vašem sajtu (tzv. link building). Dolazeći linkovi prema vašoj stranici imaju veću težinu ukoliko dolaze sa sajta koji se bavi sličnom tematikom.

Zašto je SEO optimizacija važna?

Sam smisao SEO optimizacije je u tome da se sajtovi pozicioniraju tako da budu pronađeni i posećeni u što većem broju pomoću ključnih reči za koje su se optimizovali. Kompanija koja ima što više organskih neplaćenih poseta ima više šansi da proda svoj proizvod i da pobedi konkurenciju. Većina ljudi danas preko interneta traga za kompanijama koje pružaju onu uslugu koja im je potrebna, ili koje prodaju one proizvode koji su im potrebni. Samim tim bolja pozicioniranost vašeg sajta direktno je srazmerna sa profitom i baš to predstavlja razlog zašto treba da uložite u SEO optimizaciju i zašto je optimizacija sajta isplativa.

Za kvalitetnu SEO optimizaciju sajta i ukupno unapređenje vašeg poslovanja, angažujte Spektrum kooperativu, koja kao programerska firma i SEO agencija može da vam pomogne da značajno povećate broj poseta na vašem sajtu a samim tim i povećate prodaju vaših usluga i proizvoda. Kontakt telefon: 062/234-251, info@spektrum.rs, i Viber/Whatsapp: +38162234251.