IZABRANI TEKSTOVI


aleksandar obradović

Aleksandar Obradović biće zapamćen po hrabrom iznošenju istine i delovanju u interesu društva i naroda, pa i po cenu lične nesreće, i davaće primer svakom budućem naraštaju koje će se boriti za slobodu, istinu i pravdu. Ako išta, Aleksandar Obradović je, u zemlji koju svi žele da napuste, probudio nadu da ipak možemo da savladamo zlo koje je zavladalo.


Vučić se ne ponaša kao predsednik već kao patetična radio Mileva koja ogovara, mrzi, druge unižava a sebe uzdiže, histeriše i umišlja da je istorijska ličnost. On danas misli, govori i radi jedno a sutra govori, misli i radi nešto sasvim drugo – i za to umišlja da je neka jedinstvena državnička politika.


Od kako je Rusija počela da dobija propagandni rat na globalnom nivou, zapadne države i njihove obaveštajne službe sve otvorenije priznaju postojanje jednog medijskog obaveštajno-propagandnog mehanizma kojim se one već godinama služe.Priznanje nezavisnosti Kosova bio bi poslednji čin kapitulacije pred imperijalističkim režimom i njegovim kolaboracionistima.


Katastrofalne imperijalističke vojne intervencije u Iraku, Libiji i Siriji potpuno su ogolile retoriku ljudskopravaških vojnih agresija i pokazale da one samo dovode do opšteg kolapsa i tragedije za obične građane.

Mrdalice

Time što je Bernar Anri Levi u Beogradu pogođen tortom, Beograd je konačno, u skladu sa poznatim provincijalnim vapajem i parolom, postao ”svet”.IZABRANI INTERVJUI

Sevim Dagdelen

Sevim Dagdelen, poslanica nemačke levičarske partije Levica (Die Linke), sa govornice u Bundestagu, iznela je oštre kritike na račun nemačkog vojnog prisustva na Kosovu i podrške vladi Kosova.

John Pilger

Svetski poznati ratni reporter i dokumentarista levičarske orijentacije Džon Pildžer (75) kaže da je napad NATO-a na Jugoslaviju bio udar na sam koncept suverene i ekonomske nezavisnosti u jednom, po američkom i EU receptu skrojenom, ’globalnom’ svetu.

Nenad Glisic

Poznati kragujevački pesnik Nenad Glišić ne ustručava se da svoju poeziju prožme sopstvenim društvenim i političkim angažmanom, levičarskim idejama socijalne pravde i besklasnog društva, kao i stvarnim mukama i problemima na koje je čovek u svetu bez tih ideja osuđen.