IZABRANI TEKSTOVIVučić se ne ponaša kao predsednik već kao patetična radio Mileva koja ogovara, mrzi, druge unižava a sebe uzdiže, histeriše i umišlja da je istorijska ličnost. On danas misli, govori i radi jedno a sutra govori, misli i radi nešto sasvim drugo – i za to umišlja da je neka jedinstvena državnička politika.


Od kako je Rusija počela da dobija propagandni rat na globalnom nivou, zapadne države i njihove obaveštajne službe sve otvorenije priznaju postojanje jednog medijskog obaveštajno-propagandnog mehanizma kojim se one već godinama služe.


Priznanje nezavisnosti Kosova bio bi poslednji čin kapitulacije pred imperijalističkim režimom i njegovim kolaboracionistima.Katastrofalne imperijalističke vojne intervencije u Iraku, Libiji i Siriji potpuno su ogolile retoriku ljudskopravaških vojnih agresija i pokazale da one samo dovode do opšteg kolapsa i tragedije za obične građane.

Mrdalice

Time što je Bernar Anri Levi u Beogradu pogođen tortom, Beograd je konačno, u skladu sa poznatim provincijalnim vapajem i parolom, postao ”svet”.

Korporacije

U svetskim razmerama već je vođeno oko 600 procesa protiv mnogih država u kojima korporacije traže odštetu zbog državnih ili skupštinskih odluka koje ih navodno ometaju u maksimiziranju profitaIZABRANI INTERVJUI

Sevim Dagdelen

Sevim Dagdelen, poslanica nemačke levičarske partije Levica (Die Linke), sa govornice u Bundestagu, iznela je oštre kritike na račun nemačkog vojnog prisustva na Kosovu i podrške vladi Kosova.

John Pilger

Svetski poznati ratni reporter i dokumentarista levičarske orijentacije Džon Pildžer (75) kaže da je napad NATO-a na Jugoslaviju bio udar na sam koncept suverene i ekonomske nezavisnosti u jednom, po američkom i EU receptu skrojenom, ’globalnom’ svetu.

Nenad Glisic

Poznati kragujevački pesnik Nenad Glišić ne ustručava se da svoju poeziju prožme sopstvenim društvenim i političkim angažmanom, levičarskim idejama socijalne pravde i besklasnog društva, kao i stvarnim mukama i problemima na koje je čovek u svetu bez tih ideja osuđen.